Get Adobe Flash player

Ontstaan

 

Tijdens het eerste bezoek van Marc Vranckx aan Schotland 1988 was het duidelijk dat dit land meer te bieden heeft dan enkel de natuur en kastelen.

‘s Avonds werd er na het eten al eens een glas whisky gedronken,maar toen nog eerder om te proeven en om de gewoonte van de Schotten alle eer aan te doen.

Van een bezoek aan een distilleerderij was toen nog geen sprake.

 

Na de reis begon Marc meer belangstelling te krijgen naar het levenswater van de Schotten ( usghe beatha ) en zo is de passie gegroeid om steeds meer te weten over whisky.

Als je er veel wilt over lezen en vertellen dan heb je natuurlijk ook een zielsverwant nodig en die werd gauw gevonden in de persoon van Guido Maes. Van het een kwam het ander en in 1992 reden ze samen naar Schotland. Met de tent trokken ze door de prachtige natuur en bezochten er ook een aantal distilleerderijen.
De allereerste distilleerderij die werd bezocht was Talisker op het eiland Skye, nu niet onmiddellijk de ideale whisky voor leken maar Marc en Guido hadden er geen probleem mee. De eerste Schotlandreis was meteen een schot in de roos en de afspraak werd gemaakt om er een tweejaarlijkse gewoonte van te maken. Omdat ze nu allebei al wat meer wisten te vertellen over whisky was de tijd rijp om de groep uit te breiden. Vanaf dat ogenblik vergezelde Guido Tailleur hen op de reizen naar Schotland.

Ondertussen had Marc het idee gekregen (en uitgewerkt) om ook eens een tasting te geven aan vrienden en kennissen om zo zijn passie en kennis verder door te geven.

Eén maal per jaar werd er een tasting gehouden met toch een 30 tal whiskyliefhebbers. Deze tastings werden geleid door de whisky-goeroe uit Gent (en auteur van verschillende boeken): Bob Minnekeer.

Na een onderbreking van een tweetal jaar zijn de drie spitsbroeders in contact gekomen met de Diestse Whiskyclub. Via vele vrienden en kennissen kwam ondertussen regelmatig de vraag terug om nog eens een tasting te organiseren.

Marc pleegde overleg met Pros en Jerry van de Diestse Club en legde zijn plannen voor aan de twee Guido’s. Die gingen direct akkoord om samen een eigen club in Lubbeek op te starten. De eerste tasting vond plaats in Linden op 18 juni 2004 en nu is onze vaste plaats CRAYWINCKELHOF, Staatsbaan 263, 3210 Lubbeek.

Als we weten welke tasting we gaan geven en de powerpoint is klaar dan hebben we natuurlijk iemand nodig die alles over de tasting kan vertellen en daar zorgt voorzitter Louis Schrevens voor.

Frederik Sijmens is sedert 2015 de secretaris van de club en Jos Dewingaerden werd de penningmeester.

Onze club > Ontstaan
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be