Get Adobe Flash player

27 februari 2015

Tasting 'Het Vat'  -  27 februari 2015

Beste Whisky-vrienden,

Op vrijdag 27/02/2015 organiseren we een tasting die nog maar eens het belang van 'het vat' in het rijpingsproces aanhaalt.

Het eikenhouten vat of fust (cask) waarin de whisky gerijpt heeft, oefent zijn invloed uit op de smaak van het eindproduct.

Hoe geeft het hout zijn smaak aan de 'spirit'? Wat is een 'Single Cask'? Wat zijn 'duigen'? Zijn de vaten steeds spiksplinternieuw of heeft er reeds eerder drank ingezeten?

De verschillende houttypes van de vaten komen aan bod, evenals de verschillende maten van de vaten. Ook de manier van stockeren en de externe invloeden van klimaat en ligging van de opslagplaats hebben hun invloed op de vaten en op het eindproduct en worden toegelicht...

Stof genoeg om er een boomke over op te zetten... dat dan achteraf wellicht opnieuw in vaten gezaagd kan worden ;-)

Inschrijven doe je online, de prijs van 30€ (omvat 5 Whisky's en enkele culinair hoogstaande hapjes van traiteur Peter Schrevens) betaal je ter plaatse. Vermits we geen geld op voorhand vragen, dringen we er op aan om ons te verwittigen indien er op het laatste moment toch iets tussenkomst waardoor je niet aanwezig kan zijn.  Dat kan op het nummer van Marc: 0478 206228

Contactgegevens en informatie over onze club kan je vinden op onze website www.themiddlecut.net

 

PRAKTISCHE INFO

Locatie: Craywinckelhof, Staatsbaan 263 te 3210 Lubbeek
Start: bar open vanaf 20:00
Begin tasting: 20:30


Slàinte.

Het bestuur,

Marc, Guido, Louis, Dany en Guido.

 

Tastings > Clubtastings > 2015 > 27 februari 2015
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be