Get Adobe Flash player

25 april 2014

"Speyside cask strength whisky" Tasting - 25 april 2014

Beste Whisky-vrienden,

Wij nodigen jullie hierbij uit voor de Speyside Cask Strenght Whisky tasting !

SPEYSIDE

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. The Whisky Trail is een toeristische toer gewijd aan single malt whisky en men bezoekt dan op deze tocht 8 distilleerderijen en een Speyside kuiperij.

In deze streek langs de rivier Spey zijn in onder andere de dorpen Elgin, Buckie, Rothes en Dufftown ongeveer 50 distilleerderijen gevestigd waar de single malt whisky wordt geproduceerd. Daaronder zijn de meest bekende merken Cragganmore, Balvenie, Glenfiddich, The Glenlivet, Glen Moray Single Malt, Aberlour Single Malt, Ardmore Single Malt en The Macallan.

CASK STRENGHT WHISKY

Het is whisky op vatsterkte, het alcoholgehalte dat de whisky heeft op het moment dat hij uit het vat komt, wanneer de whisky gebotteld wordt. Synoniemen: Full Strength, Straight from the cask, Straight from the wood, Raw Cask… Het kan eventueel een alcoholpercentage van 40% zijn maar evenzeer kan dat percentage tot 55% bedragen... of zelfs nog meer.

Inschrijven doe je online, de prijs van 30€ (omvat 5 Whisky's en enkele culinair hoogstaande hapjes van traiteur Peter Schrevens) betaal je ter plaatse. Vermits we geen geld op voorhand vragen dringen we er op aan om ons te verwittigen indien er op het laatste moment toch iets tussenkomst waardoor je niet aanwezig kan zijn.  Dat kan op het nummer van Marc: 0478 206228

OPGELET: we gaan voortaan de inschrijvingen afsluiten op 60 personen; schrijf dus vlug in!

Contactgegevens en informatie over onze club kan je vinden op onze website www.themiddlecut.ne

PRAKTISCHE INFO

Locatie: Craywinckelhof, Staatsbaan 263 te 3210 Lubbeek
Start: bar open vanaf 20:00
Begin tasting: 20:30


Slàinte.

Het bestuur,

Marc, Guido, Louis, Dany en Guido.

Tastings > Clubtastings > 2014 > 25 april 2014
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be