Get Adobe Flash player

22 november 2013

Highlands Whisky tasting - 22 november 2013

Beste Whisky-vrienden,

Wij nodigen jullie hierbij uit voor een Whisky tasting die u een spirituele reis door de Highlands zal bezorgen (dat spirituele zal toch al stilaan beginnen bij het proeven van het vijfde glas....).

Eerst wat info over deze prachtige Schotse regio, haar subregio's en de daarin gedistilleerde malts:

De Highlands worden onderverdeeld in subregio’s zoals Northern Highland, Eastern Highland, Speyside en Perthshire.

Northern Highland Malts zijn vol van smaak, hebben een zilt tintje en smaken zoeter. Ze kunnen zeer uiteenlopende en subtiele karakters vertonen, met een rijke zachtheid, volheid, maar tegelijkertijd kunnen ze eenvoudig een droge "peatiness" (grondsmaak) of een delicate geur vertonen. Whisky uit het noordelijk deel van de Highlands wordt dikwijls gekenmerkt door een hoge intensiteit met subtiele eigenschappen, soms droog, licht rokerig.

Wij proeven: *OLD PULTNEY

Western Highland Malts - Het gebied tussen Oban en Fort William produceert zachte en volle malts, soms rokerig en peperig. De smaak varieert enorm met de leeftijd. Het is altijd een regio geweest waar weinig distilleerderijen gevestigd waren. Op dit moment zijn alléén Oban en Ben Nevis nog operationeel.

Wij proeven:  * OBAN

Eastern Highland Malts - Eastern Highland malts komen van de regio tussen de Noordzee en Speyside. Veelal "full-bodied" neigen zij naar een droge, geurige en zoet-fruitige smaak, gecombineerd met een tikkeltje rokerigheid.

Wij proeven:  * DALWHINIE * GLENCADAM * DEANSTON

Wat we gaan proeven uit deze distilleerderijen is natuurlijk nog een verrassing.

Inschrijven doe je online, de prijs van 25€ (omvat 5 Whisky's en enkele culinair hoogstaande hapjes van traiteur Peter Schrevens) betaal je ter plaatse. Vermits we geen geld op voorhand vragen dringen we er op aan om ons te verwittigen indien er op het laatste moment toch iets tussenkomst waardoor je niet aanwezig kan zijn.  Dat kan op het nummer van Marc: 0478 206228

OPGELET: we gaan voortaan de inschrijvingen afsluiten op 60 personen; schrijf dus vlug in!

 

PRAKTISCHE INFO

Locatie: Craywinckelhof, Staatsbaan 263 te 3210 Lubbeek
Start: bar open vanaf 20:00
Begin tasting: 20:30

 

Slàinte.

Het bestuur,

Marc, Guido, Louis, Dany en Guido.

 

 

 

Tastings > Clubtastings > 2013 > 22 november 2013
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be