Get Adobe Flash player

2007

23 februari 2007 Schotlandreis
Benromach Organic
Glen Ord 12 jaar
Aberfeldy 12 jaar
Glenmorangie Burgundy Wood Finish
Benriach Curositas 10 jaar

23 mei 2007 Duncan Taylor tasting
Duncan Taylor is een onafhankelijke bottelaar die van oorsprong gevestigd was in Glasgow in een handelshuis en makelaar in de Schotse whiskyhandel.
Door volgens oude traditie uitsluitend de beste vaten van whisky distilleerderijen te kopen, heeft Duncan Taylor nu een prachtige en authentieke voorraad vaten met de beste malt whisky’s van de mooiste distilleerderijen van Schotland opgebouwd.
Wel van deze Duncan Taylor gaan we dus het beste van beste proeven nl een:
Caol Ila 1992 14y
Glenlossie 1993 13y
Mortlach 1993 13y
Glenrothes 1970 35y 40,3°
BenRiach 20y 1e editie 43° (niet van Duncan Taylor)
Wat is een onafhankelijke bottelaar
De onafhankelijke bottelaars kunnen meestal een buitengewone keuze schotse whisk’s aanbieden. Ze kopen een aantal vaten op van een distilleerderij en gaan die nog enkele jaren laten rijpen om nadien te bottelen in hun eigen gebouwen.
Vandaar dat je dikwijls bij deze bottelaars whisky’s kan terugvinden waarvan de distilleerderijen reeds enkele jaren geleden gesloten of zelfs afgebroken is .

12 oktober 2007 beginners tasting

Op algemene vraag van de leden was er de beginners tasting waar iedereen nog eens wat uitleg kreeg over alles wat WHISKY betekent: ontstaan, productie, streken, soorten en smaken.
Marc en Louis Schrevens (lid van de club en ook fervente whisky liefhebber en reisorganisator) hadden hiervoor de nodige opzoekingen gedaan en de ideale PowerPoint gemaakt. Louis pratte alles aan mekaar en gaf zeer vlot de nodige uitleg over het ontstaan enz, Marc vertelde over de streken de meeste bekendste whisky’s daar. Tussen al deze weetjes door was er natuurlijk ook de tasting met volgende whisky’s:
Glenkinchie 10 jaar
Glengoyne 10 jaar
Glenlivet 10 jaar
Glenmorangie Cellar 13
Caol Ila 12 jaar

23 november 2007 Bruichladdich tasting
De distilleerderij Bruichladdich is de meest westelijk gelegen distilleerderij in Schotland. Rijdend langs de zeearm Loch Indaal langs Coal Ila en Bunnahabhain kom je in het dorpje Bruichladdich, waar de gelijknamige distilleerderij staat. Bij helder weer kun je aan de overkant Bowmore zien liggen. De naam Bruichladdich komt uit het Gaelic en betekent "heuvel over de zee". De distilleerderij werd gebouwd in 1881 en in 1886 werd de Bruichladdich Distillery Co Ltd. opgericht.
Bruichladdich 12 jaar
Bruichladdich Links Carnoustie
Bruichladdich 18 jaar
Bruichladdich 3D3
Bruichladdich PC6

 

Tastings > Clubtastings > 2007
Zoeken
Logo
 
 

Contact Info

The Middle Cut
Whisky Club Lubbeek


the.middle.cut@proximus.be